Thursday, September 29, 2011

Al kisah My Prince No 2 Masuk Wad Peadhiatric @ Hospital Putrajaya










Alkisah anakku muhd imtiyaaz..yg sekarang berusia 6 bulan..last week dia cuma selsema..tanpa demam pun..ingat itu perkara biasa pada musim sekarang ni..dengan keadaan yang jerubu..kejap hujan dan panas.. macam biasa la pegi klinik..ambik ubat. hari pertama makan ubat pada 12/9/2011 ..hari ke dua makin lama makin semput..14/9 kul 3 pg terus pg emergency kt hospital putrajaya..masa tu 1x kena NEB.. doc ckp soh balik..kitaorg pun balik la..nasib la tempoh menunggu kat emergency tak sampai 10 min je kalau untuk kanak2 . kalau lama2 maunye lgik teruk la tk bleh nafas c kecik tu tiba2 je semput ..maybe sbb selesema dia teruk ..tp tak kuar pun dr hidung ke..tu jadi teruk tu..just batuk2 non stop. so dh lepas bg NEB ..doc kata dah clear..sbb masa tu dia dh tertido letih agaknye.so balik la..siang esoknye bgn pg jd balik...So pg la balik kt emergency..asyik ulang je la kt hospital .nasib le rumah dekat dgn hospital..kalau jauh maunye penat giler dok asyik ulang alik.masa siangnye tu la dia kena masuk 4x NEB..tp tk ok2..last sya minta doc peadhiatric check .dh minta baru diaorg call doctor.baru la terhegeh2 nk ambik darah la ..nk xtray la.tp nasib doctor baik..tk jd nk marah.. hehe.sabo je la kan dugaan.so dh check semua..da ade kuman dalam darah..kena la tahan wad..dok la kt spital 6 hari ..letih tu tuhan je la yg tahu..tp lgik kesian dgn bb kena ambik darah hari2..kena masuk NEB setiap 4 jam..kena makan ubat Tamiflu yg tk sedap tu lgik sbb diaorg check sample dr dalam tekak suspek h1n1..so kena la ambik ubat h1n1 jugak selama 5 hari ..mmg la kesian..time makan ubat..time masuk gas..mmg melalak sakan le anak aku tu.Doctor semua baik2...nurse pun semua friendly belaka.. meriah tul kt wad 2C peadhiatric @ Hospital Putrajaya ..selesa byk jika nk bandingkan dgn hospital lain. alhamdulillah dh 2 hari balik..dia pun dh bertambah sihat sbb balik rumah aku bg dia madu..sbb paru2 bb tk kuat lg ..so petua org tua2 ckp elok bg madu..ni dh 2 hari aku bg ..nampak macam dh positive la perkembangan dia.amin..tq la kawan2 yg doakan moga dia cepat sembuh..hanya tuhan yg dapat membalasnya..amin..

3 comments:

  1. MOGA ADIK MANIS CEPAT SEMBUH YER..NANTI LEH WRESTLING NGAN ABANG IMAN..

    ReplyDelete

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...